Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

50 anys d’exili del dalai-lama

Suport Tibet recorda el cinquantenari de l’exili del dalai-lama amb la projecció d’un documental.

<br />La projecció va anar precedida de les explicacions del president de l’entitat Albert Carrasco. L’acte tenia lloc a la sala de revistes de la biblioteca Torras i Bages i va comptar amb una àmplia assistència de públic.<br />Dimarts s’acomplien 50 anys des que el catorzè dalai-lama va fugir del Tibet. Va ser l’any 1959, després d’una fallida revolta popular contra l’ocupació de l’Exèrcit d’Alliberament Popular Xinès, que havia pres aquesta regió muntanyenca el 1951. El govern de la Xina exigeix al dalai-lama que renunciï a la independència del Tibet si vol tornar algun dia a la seva terra. I, tot i que s’han intentat acostar postures, el líder tibetà hauria de reconèixer que el Tibet i Taiwan són part inalienable de la Xina.<br />Des de Suport Tibet, Albert Carrasco explicava que aquests cinquanta anys d’exili no han fet més que confirmar que el govern xinès no és un govern democràtic i que manipula la seva pròpia població. Per això, organitzacions com Suport Tibet volen informar la gent del que passa a la zona.<br />El catorzè dalai-lama, que el 1989 va ser guardonat amb el Premi Nobel per la seva pacífica lluita contra el govern xinès, s’ha convertit en un dels líders espirituals més venerats a tot el món.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: