Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Oriol Llavina, Cuiner de l’any 2009

El gelidenc Oriol Llavina veu el guardó Cuiner de l’any com un pas endavant en un entorn marcat per la crisi.<br />

<br />El xef de “El cigró d’or” de Gelida i el “MerCat” de Vilafranca va ser guardonat divendres a Girona amb el premi “Cuiner de l’any”, en la seva primera edició. El guardó ha estat impulsat conjuntament pel Fòrum Gastronòmic i El Periódico i neix amb l’objectiu de reconèixer la tasca de cuiners emergents i emprenedors de Catalunya.<br />Llavina estava entre sis finalistes que havien de preparar dues tapes cadascun i aquest era l’àpat que se servia durant la vetllada. Els diferents finalistes van rebre els vots a través de missatges sms, trucades i pàgines web.<br />Llavina i els seus companys de El cigró d’or van rebre el reconeixement amb molta emoció. El xef gelidenc considera que aquest guardó és un pas endavant molt positiu perquè se’ls doni a conèixer més i, més encara, en un entorn de crisi econòmica.<br /><br />En aquesta primera edició del Premi i en sintonia amb el tema central del Fòrum Gastronòmic Girona 2009, s’han tingut en especial consideració els cuiners que incorporen valors ètics a la cuina, professionals que prioritzen l’ús de productes locals o ecològics, que mantenen una relació de proximitat i estreta col·laboració amb els productors i fan difusió i pedagogia d’aquests valors.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: