Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Maragall visita el Baltà Elias

El Conseller d’educació visita la comarca per inaugurar el CEIP Sant Jordi de Sant Pau d’Ordal i visitar l’escola Baltà Elias de Vilafranca.<br />

<br />Després de la inauguració, aquest matí del CEIP Sant Jordi de Sant Pau d’Ordal, llargament demandat pel municipi de Subirats, el conseller d’educació Ernest Maragall ha visitat a mig matí l’escola Baltà Elias del barri de Sant Julià de Vilafranca. Maragall anava acompanyat del director general de Recursos del Sistema Educatiu del Departament d’Educació Camil Fortuny i la regidora d’Educació Lourdes Sánchez, a més del director del centre Pere Anton González. Maragall ha destacat la millora continuada de l’escola Baltà Elias, un centre creat l’any 1971 que actualment té escolaritzats 454 alumnes.<br />El conseller ha explicat que el Departament d’Educació té una tasca difícil de compaginar el fet de garantir l’educació a tothom amb la millora i ampliació continuada dels equipaments que han d’acollir alumnes i professors. Maragall també comentava que el departament fa un esforç continuat per anar construint escoles. En el cas de l’Alt Penedès ara tiren endavant les escoles de Pacs, que fa molt de temps que demanen els pares i mares, i de Les Cabanyes. El conseller ha dit que Catalunya creix i aquest creixement s’ha d’anar assumint.<br /><br />Pel que fa al cas concret de l’escola Baltà Elias, Maragall ha lloat la qualitat de l’educació que imparteix el centre i també ha reconegut que l’edifici es troba amb moltes mancances. S’ha compromès per solucionar-les el més aviat possible.<br /><br />Maragall ha arribat a la comarca una setmana després de les mobilitzacions en contra de la política del Departament d’Educació que van convocar els sindicats de professors i que, a Vilafranca, es van materialitzar amb una concentració a la plaça de la Vila el dijous passat.<br /><br /><br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: