Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Estat adaptarà la normativa sobre pirotècnia

L’Estat adaptarà la normativa sobre pirotècnia perquè es puguin celebrar les festes on el foc és un element principal.

El ministre d’Indústria Miguel Sebastián va parlar ahir al Congrés dels Diputats sobre la directiva europea sobre l’ús de la pirotècnia als països membres de la Unió Europea. Sebastián ha respost una pregunta sobre aquest tema del diputat d’ERC al Congrés Joan Tardà. El ministre s’ha compromès a fer compatible les exigències europees amb la cultura del foc.<br /><br />La directiva restringeix l’accés al material pirotècnic als menors de 12 anys i prohibeix que els correfocs passin a menys de 30 metres dels edificis. La Unió Europea ha negat que la normativa, que ha de ser aplicada el 2010, posi en risc les activitats culturals de llarga tradició a Catalunya o València com la revetlla de Sant Joan, els Correfocs o les Falles. De fet, la normativa diu que, en el cas de festivitats religioses, culturals i tradicionals dels estats membres, els artificis de pirotècnia fabricats pel fabricant per al seu propi ús i autoritzats per l’estat, no poden ser considerats com a posats al mercat i, per tant, no estan subjectes a la directiva.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: