Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de govern de Sant Sadurní aprova el pressupost de l’Ajuntament pel 2009 novament amb el suport del PP

L’Ajuntament de Sant Sadurní va aprovar un pressupost de 14,7 milions d’€ pel 2009 el passat 5 de febrer, i s’ha estalviat les angúnies de l’exercici anterior, quan va haver de funcionar amb un pressupost prorrogat durant gairebé set mesos.

Novament ha estat el vot de la regidora del PP, Dolors Montserrat, el que ha permès a l’equip de govern (CiU i AMI) completar la seva minoria i contrarestar el vot en contra de PSC i ERC. Val a dir que els socialistes van estar a punt d’atorgar també el seu suport, que no es va concretar perquè el govern no va acceptar la condició del PSC d’endarrerir l’entrada en vigor de la recollida gairebé integral de la brossa mitjançant el sistema porta a porta -totes les fraccions menys el vidre-, prevista pel proper 1 de maig. En aquest plenari, Antoni Romero va presentar el seu darrer pressupost com a regidor d’Hisenda, un càrrec que l’endemà mateix va assumir un altre regidor de CiU, Josep Enric Parera.<br />Romero va dir que s’havia optat per la contenció. El regidor d’Hisenda també va assenyalar tres grans prioritats per al present exercici: seguretat ciutadana, serveis a les persones i millora de la neteja dels carrers. Pel que fa al capítol d’inversions, va explicar que era especialment moderat -889.000 €- perquè l’Ajuntament podrà abordar enguany una inversió addicional de més de 2 milions d’euros gràcies al fons especial que l’Estat atorga als municipis per fer front a la crisi.

Dolors Montserrat va qualificar de pacte de responsabilitat amb els ciutadans el vot favorable del PP al pressupost. També va dir que, en l’actual situació, hauria donat suport a un pressupost de contenció amb independència del color polític del govern. Com a contrapartides, Montserrat va esmentar els dos nous policies de barri que al llarg d’aquest any s’incorporaran a la plantilla. També va recordar que el PP veu amb molt bons ulls que la Fassina -futur Centre d’Interpretació del Cava- s’hagi emportat el tall més gros del fons estatal anticrisi perquè el turisme és una de les grans apostes del seu partit. <br />Tot i acabar votant en contra del pressupost, la intervenció inicial del portaveu del PSC, Salvador Domènech, va introduir una incertesa sobre la posició dels 6 regidors socialistes en contemplar la possibilitat de votar-hi a favor si s’acceptaven les seves propostes. Domènech va remarcar que el retard en l’ampliació de la recollida porta a porta era el tema estrella pel PSC i que, per tant, no podien donar suport al govern sense una modificació en el termini. El portaveu socialista va remarcar que no estan en contra de la recollida selectiva, sinó que proposa millorar el sistema abans d’ampliar-lo. Sobre aquesta mateixa temàtica, Salvador Domènech va plantejar altres qüestions que van ser recollides per l’equip de govern: augmentar la freqüència de la recollida de la brossa orgànica, posar contenidors a les comunitats de veïns i soterrar els contenidors en les noves zones d’urbanització.<br />El portaveu d’ERC, Albert Prat, va anunciar el seu vot negatiu perquè no era un pressupost pensat per a la crisi i encara menys pels ciutadans, a la vegada que va preguntar al govern on han anat a parar les propostes per afrontar la crisi presentades fa uns mesos. <br />Segons Prat, CiU i AMI només venen fum. ERC també va ser crítica amb la previsió del govern sobre ingressos per l’impost de construccions i obres, va assenyalar disfuncions en el pressupost d’Esports i va parlar de partides trampa que només pretenen inflar el pressupost. Tot i que ERC va estar d’acord amb ampliar el porta a porta, el seu portaveu va demanar que s’analitzin les deficiències i s’hi posi remei, i el mateix va dir respecte a la neteja viària. <br />Per unanimitat de tots els grups es van aprovar unes modificacions del Reglament de Participació Ciutadana que havien estat consensuades entre tots els grups. El més destacat és que el Debat sobre l’Estat de la Vila tindrà lloc cada any i que els ciutadans podran formular preguntes durant l’acte, encara que no les hagin presentat amb anterioritat. Tant PSC com ERC van qüestionar aspectes del funcionament de la Regidoria de Participació, tot i votar-hi a favor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: