Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La vaga no altera l’activitat judicial a Vilafranca

Els jutjats de Vilafranca no han fet vaga, encara que les quatre jutgesses estan d’acord amb les reivindicacions de la convocatòria.

La vaga de jutges convocada per avui, la primera a la història de l’estat, no ha afectat l’activitat dels jutjats de Vilafranca. Malgrat tot, les quatre jutgesses dels jutjats vilafranquins donen suport a les reclamacions de millora de la justícia i per això han fet avui cinc minuts d’aturada davant de l’edifici dels jutjats. L’aturada ha tingut lloc a les 12 del migdia.

La jutgessa degana Maria del Mar Ferrer estava avui al servei de guàrdia i no s’ha adherit a la vaga, tal com comentava durant l’aturada del migdia.<br /><br />Ferrer i les seves companyes estan d’acord doncs en denunciar la manca de personal i de material que pateix la justícia espanyola. Diuen que, a Vilafranca, hi hauria d’haver sis jutjats enlloc dels quatre que hi ha actualment. Creuen que ni amb el cinquè jutjat previst per finals d’aquest any, n’hi hauria prou.<br /><br />Les jutgesses dels quatre jutjats de Vilafranca dediquen tres matins a la setmana a fer judicis, un matí a les declaracions d’imputats i reserven el cinquè dia de la setmana per treure temes urgents. La mitjana de judicis que tenen al dia és de sis, en el cas dels civils. I, en el cas de faltes, poden arribar fins a la quinzena.<br /><br />Recordem que els jutges de Barcelona, Tarragona i Girona secunden la vaga, que, en canvi, no segueixen els magistrats de Lleida. Són uns 700 els jutges cridats a l’aturada a Catalunya, i uns 4.000 al conjunt de l’estat. Protesten per les condicions precàries en què treballen als jutjats i exigeixen a l’administració la modernització de la Justícia.<br />Amb aquesta vaga, els jutges també volen demanar mesures de conciliació de la vida laboral i familiar i una revisió salarial. A nivell general i donat l’alt seguiment de la convocatòria, la vaga amenaça de paralitzar els jutjats, malgrat que hi ha uns serveis mínims que s’han de complir. Les associacions de jutges han establert els seus propis mínims: s’han compromès a cobrir totes les causes amb presos, així com tots els judicis urgents i aquells on estiguin en joc drets fonamentals dels ciutadans.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: