Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell d’Alcaldes demana que David Sánchez no ingressi a presó

Sense entrar en qüestions jurídiques relatives a la prescripció de la pena del David de La Fornal, el Consell d’Alcaldes ha consensuat una declaració on afirmen que no sembla proporcionat ni raonable que l’any 2009 una persona hagi d’ingressar a la presó per una pena de divuit mesos, derivada de fets que van tenir lloc fa més de deu anys.

<br />És per aquests motius que el Consell d’Alcaldes, tot respectant la independència judicial i sens perjudici de les al·legacions de la defensa, manifesta la seva preocupació perquè, més de deu anys desprès dels fets i sense antecedents penals computables, es demani l’ingrés a la presó d’aquest jove penedesenc.

Igualment, expressen públicament aquesta preocupació i el desig i la petició que, dins l’ordenament jurídic vigent, s’adoptin les mesures necessàries que facin possible que David Sánchez no hagi d’ingressar a la presó per aquests fets.

Recordem que el David de La Fornal va ser condemnat, l’any 1999, a una pena de divuit mesos de presó i quatre caps de setmana d’arrest i que prop de 10 anys més tard, a finals de l’any passat, el Jutjat Penal núm. 15 de Barcelona va dictar ordre d’ingrés efectiu a la presó. <br />En la seva defensa, els advocats de David Sánchez van presentar un recurs que ha estat desestimat i actualment tramiten davant l’Audiència Provincial el recurs d’apel·lació adient.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: