Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Coscubiela parla de la crisi del sistema financer

Joan Coscubiela obre el cicle de xerrades d’ICV explicant que la crisi financera és provocada per la desconfiança.<br />

<br />L’exsecretari general de Comissions Obreres de Catalunya va exposar ahir al vespre les seves reflexions sota el títol ‘El Capitalisme està en crisi?’ a la Sala d’Actes de l’Escorxador. La conferència de Coscubiela era la primera d’un cicle programat per ICV per tractar diferents aspectes relacionats amb la crisi econòmica i per mirar d’aportar algunes idees que puguin servir de punt de partida d’estratègies locals per fer front a la situació. <br />Joan Coscubiela va parlar sobretot de la crisi financera ja que, des del seu punt de vista, aquesta no és una crisi de liquidesa sinó d’una profunda desconfiança en el sistema. El dirigent sindical va dir que l’actual situació ha demostrat que el mercat no ha funcionat ni funciona perquè no s’estableixen mecanismes que puguin ajudar a sortir del forat i hi ha una sensació generalitzada de desconcert. Coscubiela comentava també que, entre les reformes del capitalisme dels grans líders mundials no hi ha, en cap cas, la proposta de regular el sistema financer internacional i va dir que aquest mateix sistema financer ha acabat irradiant en les vides de tots els ciutadans molt més del que ens pensem. En aquest sentit, l’exsecretari general de Comissions Obreres, afirmava que com més pes té el sistema financer més inestable pot arribar a ser l’economia.  <br /><br /><br /><br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: