Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aprendre a Vilafranca comença a rodar

Comença a la vila el projecte transversal Aprendre a Vilafranca, un seguit d’accions per fomentar la formació continuada.

<br />Des del Servei de Foment de l’Ocupació de l’ajuntament s’ha posat en marxa el projecte Aprendre a Vilafranca, que tindrà lloc durant tot aquest any. Aprendre a Vilafranca és una iniciativa que sorgeix de la convocatòria de projectes innovadors del Departament de Treball de la Generalitat i té un caràcter transversal, tot i que s’inicia des de Foment de l’Ocupació i el Servei de Societat del Coneixement.<br />El projecte és global i té com a objectiu donar un impuls a la formació, a la cultura i a la qualificació professional amb la idea bàsica que es pot aprendre durant tota la vida. La regidora de Treball Dolors Villaró destacava que és un tipus de projecte que hauria de tenir continuïtat i que és especialment interessant engegar-lo ara, en plena situació de crisi.<br />Aprendre a Vilafranca ja ha començat amb l’elaboració d’un seguit de mapes que posaran de manifest quines són les possibilitats formatives que hi ha a Vilafranca, quin és el grau de formació de la població i les seves necessitats i què és el que busquen les empreses. En segon lloc, hi haurà un portal on line que recollirà  tota l’oferta formativa de la vila, tant pública com privada, i una eina d’autoevaluació per conèixer quines possibilitats té cada usuari. Finalment, es farà la fira de l’orientació i l’aprenentatge com a punt de trobada i difusió de l’oferta formativa.<br /><br />La regidora de Treball destacava que totes aquestes accions seran promogudes des de molts serveis diferents i també destacava que la implicació dels centres educatius i les empreses és essencial.<br /><br />La iniciativa Aprendre a Vilafranca ha estat subvencionada en bona part per la Generalitat de Catalunya, que aporta uns 249.000 euros, i l’Ajuntament es fa càrrec de la resta, uns 83.000 euros.<br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: