Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’escriptor Andreu Martín parla de la novel·la negra

L’escriptor Andreu Martín dibuixa el xoc entre realitat i ficció a la novel·la negra en una conferència a la Torras i Bages.

<br />Andreu Martín va pronunciar una conferència titulada “Realitat i ficció a la novel·la negra” en què qüestionava els límits entre el que és real i el que és ficció. Martín treballa habitualment amb la novel·la negra i, de fet, també tractava aquest tema perquè és el dos cents aniversari del naixement del creador del gènere Edgar Allan Poe.<br />L’escriptor barceloní creu que és molt interessant reflexionar sobre el xoc realitat i ficció quan sempre sentim aquella frase de que “la realitat supera la ficció”.

Martín deia que ens apassionen els crims i els successos perquè és quan es trenquen les normes i perquè sorgeixen infinitats de preguntes al seu entorn.<br />Andreu Martín va néixer a Barcelona l’any 1949. Ell mateix diu que als sis anys va aprendre a jugar escrivint i, al llarg de la seva vida, ha après a escriure jugant. Va ser guionista de còmic durant deu anys i, després, va començar a escriure novel·les. Ha rebut un premi per Pròtesi, novel·la que ha estat portada al cinema per Vicente Aranda. <br /><br />Posteriorment n’ha escrit moltes d’altres com Por amor al arte, Història de mort o Barcelona Connection, així com la sèrie juvenil del detectiu Flanagan, escrita conjuntament amb Jaume Ribera, i de la que ja tenen més de deu títols publicats i diversos premis.<br />Aquesta conferència formava part del Cicle impulsat per l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona a les biblioteques públiques municipals amb l’objectiu d’acostar a la ciutadania temes d’actualitat a través de conferències realitzades per periodistes i altres professionals que són reconeguts en el nostre país com a creadors d’opinió.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: