Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta la plataforma 10.000 a Brussel·les

Es presenta a Vilafranca la Plataforma 10.000 Catalans a Brussel·les que vol conduir la societat civil a exigir el dret a l’autodeterminació.<br />

<br />L’objectiu de la plataforma queda clar amb el seu nom. Es tracta de portar 10.000 catalans o més al centre de la política europea, a la ciutat de Brussel·les, per donar a conèixer el malestar dels ciutadans i exigir el dret a l’autodeterminació. La plataforma va ser presentada ahir al vespre al Via Fora! de Vilafranca per part dels seus dos delegats penedesencs, Manel Torrent i Joan Borrut.<br />La plataforma ha nascut a través del Facebook després de la proposta recollida en un article d’Enric Canela. La idea va gestar-se després de les reaccions contra el nou estatut i quan es va començar a utilitzar el terme del “català emprenyat”. Ja hi ha unes sis mil persones interessades a participar en la mobilització, prevista pel proper set de març.<br />Manel Torrent explicava que és necessari fer un acte contundent per demostrar que els catalans volen reivindicar el seu dret a decidir.<br /><br />La pàgina web Deumil.cat compta amb tota la informació necessària sobre la proposta i conté diverses possibilitats per apuntar-se al viatge, com explica l’altre delegat penedesenc, Joan Borrut.<br /><br />Amb aquesta acció, els implicats també volen que el projecte de la Catalunya sobirana entri dins dels programes electorals dels partits polítics i deixi de ser una utopia.<br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: