Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Emilio Molina ensenya improvisació al piano

L’expert Emilio Molina planteja les claus de la improvisació al piano al primer acte del desè aniversari de l’escola municipal de música.<br />

Aquest dissabte, a les instal·lacions de l’escola municipal de música Maria Dolors Calvet, tenia lloc el curs monogràfic de piano que engega els actes del desè aniversari del centre. El curs estava dirigit als estudiants de piano amb un mínim de 3r curs de nivell elemental, i anava a càrrec del professor Emilio Molina. Molina és catedràtic de repentització, transposició instrumental i acompanyament del Real Conservatorio Superior de Música de Madrid; professor d’improvisació al piano a la Escuela Superior de Música Reina Sofia i a l’Escola Superior de Música de Catalunya; i pioner en la introducció i desenvolupament de la improvisació, dins de la didàctica musical dels conservatoris de l’Estat Espanyol. El professor definia la improvisació com a tècnica molt antiga però que els actuals mètodes pedagògics deixen de banda. Per a ell, la improvisació és vital per a desenvolupar la creativitat.<br /><br />La metodologia es veu, doncs, encaminada a llegir partitures. Quan, en realitat, a banda de fer bons instrumentistes, també es poden fer bons creadors.<br /><br />Les classes d’aquest curs eren col·lectives, treballant amb quatre teclats a l’hora. L’objectiu era que, per mitjà de l’anàlisi de les estructures harmòniques, melòdiques i rítmiques, l’alumne conegués i posés en pràctica la improvisació i creativitat. Hi van participar catorze alumnes, una mica menys del que s’esperava. Però el resultat del curs va ser molt positiu a nivell de qualitat.<br /><br />Amb aquest curs monogràfic de piano, un dels instruments que té més alumnes a l’escola de música, comencen els actes del desè aniversari del centre. <br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: