Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els diputats d’ERC a Madrid es reuneixen amb el Ministre de Justícia per exposar el cas de David Sánchez

Esquerra de l’Alt Penedès se suma a les demandes de llibertat pel vilafranquí David Sánchez, que pot entrar a presó perquè se li han tingut en compte uns antecedents per insubmissió en la condemna que ha rebut per uns fets que van passar fa deu anys.

En aquest sentit, des d’Esquerra Republicana de l’Alt Penedès s’han endegat un seguit d’accions per reclamar-ne la plena llibertat i l’arxivament del cas, com són impulsar una declaració del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès i realitzar gestions entorn del Ministre de Justícia Mariano Fernández Bermejo.<br />A iniciativa d’Esquerra de l’Alt Penedès s’han fet gestions per part del grup parlamentari republicà a Madrid per tal que es treballi per la plena llibertat de David Sánchez. D’aquesta manera, aquest dimecres Joan Ridao ha mantingut una reunió amb el ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, per exposar el cas del David Sánchez i fer-li veure la irregularitat jurídica, reclamar-ne la plena llibertat i l’arxivament del seu cas. Segons el grup parlamentari d’Esquerra a Madrid, el govern espanyol n’ha pres nota però manifesta que s’està a l’espera de la resolució del recurs presentat pels advocats del jove vilafranquí.<br />Des de la Federació Comarcal del partit republicà s’ha proposat també a la resta de grups comarcals que el Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès es pronuncií en el mateix sentit que la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Vilafranca.
Així, Antoni Soler, alcalde de Subirats i membre de la permanent del Consell d’Alcaldes, ha presentat una instància perquè s’aprovi en el sentit que es considera desproporcionat i injust que David Sánchez hagi d’ingressar a la presó deu anys després d’uns fets pels quals se l’ha comdemnat. <br />Finalment, des de la Federació Comarcal d’Esquerra Republicana es vol reclamar un cop més la llibertat del David, l’arxivament del cas i es vol recordar que en el seu moment Esquerra ja va donar suport a una lluita pacífica -la insubmissió- de rebuig a l’exèrcit espanyol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: