Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El fundador de l’ACAPS, a Vilafranca

El fundador de l’ACAPS parla sobre l’experiència de conviure amb combatents sahrauís a Vilafranca.<br />

<br />Leonardo Urrutia, periodista, editor i fundador de l’ACAPS, va parlar sobre l’experiència de conviure amb una unitat de combatents sahrauís, als anys vuitanta. L’acte tenia lloc dimecres a l’Escorxador, organitzat per l’ACAPS Wilaya Alt Penedès, en el marc de les Festes de Sant Raimon.<br />El conferenciant va recórrer i creuar gran part del Sàhara Occidental, amb el Front Polisario, assistint a petites operacions de combat, bombardeigs amb morters sobre posicions marroquines, arribant fins a l’oceà Atlàntic. Va ser testimoni directe de les conseqüències de combats, fotografiant soldats, tancs i vehicles blindats marroquins. De l’experiència al desert i de la convivència amb el Front Polisario va publicar reportatges periodístics i va publicar el llibre "Sàhara: deu anys de guerra".<br />Leonardo Urrutia va reflexionar a la conferència sobre el conflicte del Sàhara Occidental, que fa més de 33 anys que dura, amb diverses resolucions de l’ONU a favor de la celebració d’un referèndum d’autodeterminació. I també va parlar sobre l’incompliment i l’obstaculització de la legalitat internacional per part del Marroc.<br /><br />També va parlar sobre el poble sahrauí, la seva capacitat d’organització i de resistència. Però va insistir en l’amarga situació que es troben els sahrauís.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: