Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santa Fe inaugura l’escultura de Jáuregui

Santa Fe inaugura l’escultura de Koldo Jáuregui per commemorar el cinquantè aniversari del Centre Cultural i Recreatiu.<br />

El passat dia de Sant Esteve es va fer, a la plaça del Centre Cívic de Santa Fe del Penedès, la inauguració oficial de l’escultura de Koldo Jáuregui que commemora els cinquanta anys del Centre Cultural i Recreatiu del municipi. L’escultura de fusta es va fer l’any 2004 per al segon Symposium de Vilafranca. I, aquell mateix any, el Museu Guggenheim de Bilbao va adquirir l’obra de l’artista basc. De fet, Jáuregui és considerat un dels deu artistes més importants de l’Estat espanyol, entre qui es troben noms de la talla de Chillida, Tàpies o Saura. Les peces que ha elaborat últimament estan relacionades amb la foscor, amb la nit. Creu que en la penombra les formes i els aspectes canvien completament. Aquesta és la idea que ha tractat de reflectir a l’escultura. També l’interessa molt el tema del pas del temps, el fet que les empremtes que l’home deixa en la naturalesa, amb el temps desapareixen.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: