Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Monjos crea un parc d’horts públics a la vora del Foix

L’Ajuntament dels Monjos és a punt de finalitzar els treballs d’adequació d’una zona del Parc Urbà del Foix, al costat de la Masia Mas Catarro, que permetran la creació del primer parc d’horta pública que tindrà la comarca de l’Alt Penedès.

En el ple municipal de setembre es va aprovar inicialment el reglament per a l’atorgament de les llicències per a l’ocupació i l’ús temporal dels horts, les instal·lacions i els serveis del nou parc. I en poc temps, s’espera que els futurs adjudicataris puguin accedir ja a les seves parcel·les.<br />El parc d’horta pública acollirà inicialment 66 horts de 150 m2 de superfície cada un. La finalitat és social i ambiental, però en cap cas comercial. Es pretén oferir a les famílies del municipi, especialment a persones jubilades, pensionistes i entitats, la possibilitat d’utilitzar un espai on dedicar les hores de lleure, que es pugui conrear amb garanties sanitàries i on, amb tècniques de conreu poc agressives amb el medi ambient, es puguin obtenir productes d’horta per al consum familiar.<br />També es preveu una àrea d’aparcament propera als horts i un camí de circumval·lació per a vehicles de servei. També s’està acabant d’adequar una àrea de descans propera als horts i la construcció d’uns mòduls de casetes per guardar-hi eines i productes.<br />El Parc d’horta pública suposa un pas endavant en la  recuperació del riu Foix al seu pas pels Monjos, el qual manté encara valors naturals i paisatgístics remarcables i un elevat potencial, malgrat que la qualitat de les seves aigües no és encara prou bona i té poc cabal circulant. 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: