Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU lamenta que el govern dels Monjos no els hagi permès participar en el procés de redacció del POUM

Els regidors del grup municipal de CiU a l’ajuntament de Santa Margarida i els Monjos van voler fer públic el seu malestar per la manera com l’equip de govern els ha deixat fora de tota l’elaboració del nou POUM del municipi.

La setmana passada el plenari dels Monjos va aprovar inicialment el nou POUM, amb els vots en contra dels 4 regidors de CiU.<br />El cap del grup municipal convergent, Joan Batista, remarcava que ells han tingut reunions amb l’equip de govern, però que el projecte ja estava fet i no els han donat opció a participar-hi. Batista argumenta que no estan d’acord amb el creixement previst, que preveu fer arribar els Monjos als 13.000 habitants. Consideren que el municipi no pot absorbir 7.000 nous habitats. S’haurien de donar els serveis, que ara ja estan saturats; i tot plegat portaria a la metropolització del municipi.
Ara el projecte ha de ser aprovat per Urbanisme de la Generalitat, i quan torni al municipi s’hi podran presentar al·legacions. En aquest sentit, el grup municipal de CiU ha explicat que presentaran propostes i al·legacions, i que si l’equip de govern les te en compte, no descarten poder votar a favor del POUM o abstenir-se.

Principalment el grup de CIU no veu amb bons ulls la proposta de baixos més tres que fa l’equip de govern en el nou planejament. Ells estarien més predisposats a baixos més dos com a màxim, i potenciar també les cases adossades. Consideren que amb la proposta del PSC els veïns dels municipi no disposaran de terreny per poder-se fer una casa si ho desitgen.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: