Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cap als 50 anys de Falcons de Vilafranca

Els Falcons de Vilafranca celebren el 49è aniversari amb una alta participació i tot recordant la història de la colla.<br />

<br />A un pas del seu cinquantenari, els Falcons de Vilafranca han passat un cap de setmana d’intensa activitat per a celebrar els 49 anys d’història de la colla. Les celebracions van començar divendres al vespre amb el pregó de l’Aureli Ruiz, ex falconer que ha estat a la colla durant 25 anys. El pregó es feia a l’auditori de l’Ateneu Municipal i el pregoner es va ajudar de suport en imatges per il·lustrar el què deia. Bàsicament va parlar de que els falcons formen part de la seva vida i que li han aportat molts amics i moltes experiències que no oblidarà. Ruiz explicava poc abans de començar el pregó que els Falcons han canviat, tal com ha canviat la societat.<br /><br />El pregoner també va explicar anècdotes i aspectes que li fan gràcia de la colla. Per exemple, comentava el tema dels sobrenoms que tenen.<br />Ruiz també augurava un futur optimista a la colla, gràcies a la renovació constant i a l’esperit jove dels falcons.<br /><br />A banda del pregó, els Falcons van preparar moltes altres activitats que ja són una tradició dins de l’aniversari. El ral·li falconer, que va tenir lloc dissabte al matí, va tenir una altíssima participació. En total hi havia 35 cotxes amb 140 persones. Els inflables del diumenge, dedicats a la canalla, també van ser un èxit. I, ahir, la cercavila i l’actuació al Casal van reunir, no només falcons i ex falcons, sinó també molta gent de Vilafranca i de la comarca.<br />El president dels Falcons de Vilafranca Iñaki Martínez explicava que, donat l’èxit d’aquest aniversari i de tota la temporada en general, la colla es prepara ja per afrontar un any 2009 marcat pel cinquantenari. De fet, ja estan enllestint alguns actes de la celebració.<br /><br />Els Falcons van sortir ahir al migdia en cercavila pels carrers del centre després d’encendre una gran tronada a la Plaça Penedès. La cercavila va anar seguida d’una actuació espectacular al saló del Casal que va reunir falcons i exfalcons.<br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: