Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una rebaixa proposada per l’equip de govern ajorna les ordenances a Sant Sadurní

El plenari d’octubre, celebrat dimarts passat, tenia com un dels plats forts l’aprovació de les ordenances fiscals i els preus públics de l’Ajuntament per a l’exercici 2009, però aquest punt de l’ordre del dia va quedar finalment sobre la taula i es debatrà dijous en un ple extraordinari.

<br />A darrera hora, l’equip de govern va decidir rebaixar substancialment el percentatge d’increment tant de les ordenances com dels preus públics, però els grups municipals del PSC i ERC es van negar a acceptar una votació sobre un tema del qual no tenien la documentació actualitzada. <br />El consistori sadurninenc, en canvi, es va posar d’acord per donar llum verda tant al Pla Municipal d’Igualtat com a l’ordenança municipal sobre tinença d’animals. En ambdós casos l’aprovació va obtenir el suport de tots els regidors i arribava al ple després d’un llarg procés de gestació. <br />El Pla Municipal d’Igualtat és una eina que haurà de guiar l’actuació municipal, especialment en matèria d’igualtat de gènere. <br />L’objectiu de la nova ordenança municipal sobre tinença d’animals és adaptar-se a la legislació actual i incorporar-hi criteris d’actuació davant de noves realitats, com ara els gossos potencialment perillosos i els animals exòtics. La seva implantació anirà acompanyada d’ una campanya informativa, a través de la pàgina web i de fulletons, abans de començar a aplicar les sancions.

El plenari va ser tens, amb algunes moments de notable crispació, destacant el debat sobre una modificació de crèdit per prop de 60.000 euros que es finançarà amb el romanent de tresoreria de l’exercici anterior. Aquest tema es va aprovar gràcies al vot de qualitat de l’alcalde, prèvia abstenció de la regidora del PP i l’oposició dels dos altres grups. L’objectiu d’aquesta modificació de crèdit és incrementar diverses partides pressupostàries, com ara Protocol, que creix en més de 25.000 euros, les gratificacions per hores extres a diferents departaments de l’Ajuntament i 14.000 euros que s’injectaran a Ràdio Sant Sadurní.

El plenari de l’Ajuntament sadurninenc també ha aprovat la contractació de dos préstecs destinats a les inversions del pressupost d’enguany i que sumen un total de 1.680.000 euros, més el 0,85%.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: