Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ulad El Mizna es presenta al Pla

El Pla del Penedès acull la presentació de l’associació Ulad El Mizna, que gestiona el Projecte d’Estudis per a Estudiants Sahrauís a Catalunya.<br />

L’objectiu del projecte és escolaritzar i acollir en famílies catalanes a infants i joves sahrauís, provinents dels campaments de refugiats de Tindouf, davant la creixent dificultat dels estudiants sahrauís de cursar els seus estudis secundaris a destins tradicionals com a Algèria, Cuba o Líbia. L’acolliment dels infants i joves es fa en famílies que es comprometen a preservar els objectius generals del projecte.<br />Des de l’associació Ulad El Mizna, el seu president Antoni Guiral comentava que ja tenen set nens acollits però volen anar a més.<br /><br />Els nens i nenes tenen entre 10 i 13 anys i estan repartits per diversos municipis com el Pla, el Vendrell, Llorenç del Penedès, Santa Coloma de Gramenet i Mataró. Però, com que la intenció és ampliar el projecte s’està buscant la col·laboració d’altres famílies d’arreu de Catalunya.<br /><br />Per tal de donar a conèixer la iniciativa, l’associació va fer dissabte, durant tot el dia, una jornada festiva al Pla del Penedès. Al matí, es va fer una plantada de dues haimes a l’escampat del poliesportiu. També es va fer una conferència i es podia visitar una exposició al centre cívic, entre altres activitats.<br /><br />Ulad El Mizna té la seva seu social al Pla i volen transmetre el seu agraïment a l’ajuntament d’aquest municipi per tot el suport que els ofereix.<br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: