Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Setanta parelles al voluntariat per la llengua

<br />El programa de voluntariat per la llengua comença amb setanta parelles lingüístiques.<br />

<br />Les parelles es van presentar i formar el dijous a la tarda a l’Escorxador de Vilafranca abans de la conferència inaugural dels cursos de català per aquest any. “Voluntariat per la llengua” és un programa que té l’objectiu de posar en contacte persones catalanoparlants amb persones que necessiten reforçar l’aprenentatge oral de la llengua catalana perquè destinin una hora a la setmana, durant 10 setmanes, a conversar en català.  El programa és tot un èxit en la seva tretzena edició i cada cop compta amb més parelles inscrites. A Vilafranca, es fa des del 2002. La coordinadora del programa a l’Alt Penedès Gemma Garcia comenta que ara ja són setanta parelles però encara hi ha l’oportunitat d’apuntar-s’hi.

<br />Garcia, a més, destaca que el Voluntariat per la llengua també s’ha anat diversificant i, ara, són moltes les entitats que en són partíceps.

 

<br />Totes les persones que disposin d’una hora a la setmana per fer de voluntari o aprenent, o senzillament, vulguin més informació sobre el programa, poden posar-se en contacte, tots els matins de deu a dues, amb el Servei de Català, al carrer de la Font, 39, de Vilafranca. També per telèfon, al 93 892 03 58, o a través de la pàgina web www.vxl.cat.<br /><br />Des del Servei de Català de Vilafranca s’havia previst que la professora Rosa Calafat fos l’encarregada d’obrir els cursos amb la seva conferència però, per motius familiars, se la va haver de substituir. <br />Va ser la professora titular de lingüística general de la Universitat de Barcelona finalment qui, amb la seva conferència, va donar el tret de sortida als cursos 2008-2009.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: