Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sendo Jané rep la distinció com a casteller de Socarrel a casa seva

Ricard Pallarès i Rossend Jané van ser els castellers homenatjats al darrer sopar de la colla dels Castellers de Vilafranca amb la distinció de castellers de socarrel.

Pallarès va rebre la distinció al mateix sopar però Jané no hi va poder assistir. De manera que, ahir al vespre, el president i el cap de colla dels Castellers de Vilafranca li van anar a portar la distinció a casa seva, al Poble Nou.<br />El Sendo Jané va entrar a la colla a finals dels anys cinquanta fruit de l’amistat amb en Carles Domènech. Va ser un primeres mans imprescindible dels primers castells de vuit de la colla en els anys 60 i 70. <br />I va contribuir com el que més a fer possible el primer triomf dels verds al Concurs de Castells de Tarragona l’any 1972.
Tot i que porta més de cinquanta anys a la colla, el Sendo té molt clar quin és el seu record casteller més preuat: es tracta de la torre de set que els castellers van fer a finals dels seixanta a Igualada.<br /> <br />El fill del Sendo, el Josep, ha continuat la nissaga castellera, assajant de petit el pilar de 6, fent d’agulla de jove en els castells de 8 i actualment a la pinya dels castells de nou i de gamma extra.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: