Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’empresa de teixits Sufilsa tancarà portes

<br />L’empresa Subirats de Filats S.L ha presentat concurs de creditors amb la intenció de tancar i rescindir el contracte a tots els treballadors.

L’empresa de Sant Sadurní d’Anoia Subirats de Filats S.L, coneguda amb el nom de Sufilsa, va presentar al mes de setembre concurs de creditors per tancar l’empresa i rescindir el contracte de la totalitat dels treballadors que queden a la plantilla. Sufilsa es dedica a la producció de fil per a cortines, llençols i tovalloles, entre altres productes tèxtils. A l’empresa queden ara 44 treballadors i aquest és el final d’un procés que la plantilla veia venir des que l’any 2005 es va fer el  primer expedient de regulació i ja es van acomiadar 21 persones.<br />Segons els treballadors, encapçalats per Josep Maria López Mas com a president del comitè d’empresa, Sufilsa hagués pogut tirar endavant si aquesta fos la intenció dels socis. Però l’han anat descapitalitzant i, poc a poc, l’han deixat morir. Segons els treballadors, el que volen els socis és poder rentabilitzar els terrenys que ocupa venent-los a una logística.<br />Josep Maria López explicava en una roda de premsa convocada divendres al despatx de l’advocat Dídac Gallego que hi ha molts motius per arribar a la desaparició de l’empresa però també assegurava que no hi ha cap mena d’intenció de salvar els treballadors.

Els 44 treballadors que queden a Sufilsa continuen al seu lloc de treball però ara ja han esgotat la matèria prima. De manera que estan esperant i intentant negociar amb la direcció per arribar a algun tipus d’acord. <br />En aquests moments, però, no hi ha cap moviment i es troben amb un buit de poder que només provoca incertesa.

La plantilla assumeix la situació però, donades anteriors experiències, volen assegurar-se el mínim que la llei preveu si, finalment, són acomiadats i l’empresa tanca.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: