Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alcalde de Subirats se sent enganyat per els retards en la construcció de la nova escola d’Ordal, que porta 4 anys en procés

A l’Ateneu Ordalenc els pares i mares de l’Escola Montcau i de la llar d’Infants Els Pardals han convocat una assemblea per tal d’explicar els motius que els han fan estar en contra de la decisió del Departament d’Educació de continuar endarrerint la construcció de la nova escola.

En la reunió també hi serà present l’Ajuntament de Subirats, que ha estat participant en tot el procés de negociació amb el Departament per tal de fer aquesta nova escola al nucli d’Ordal des de fa uns 4 anys.<br />De fet, l’alcalde Antoni Soler comentava que Subirats te 3 escoles, però que son molt antigues i que cal renovar-les. Pares, mares, ajuntament i el mateix Departament van acordar el 2004 que primer s’abordaria el projecte de l’escola de Sant Pau, després la d’Ordal, i finalment la de Lavern. <br />El projecte de Sant Pau ja està en marxa, però el d’Ordal que era gairebé paral·lel, porta 4 anys encallat i endarrerint-se. Així Soler apuntava per exemple que l’any 2006 es va publicar al DOG el projecte executiu del nou centre, i que a finals de 2007 es va presentar al Departament un projecte d’ampliació perquè es preveia que l’escola ja seria petita. Els van assegurar que el mes de juny el projecte entraria a l’acord de Govern per ser aprovat, però no va ser així. Aquest passat setembre l’alcalde, representants dels pares i dels mestres de l’Escola Montcau, es van reunir amb el director dels Serveis Territorials de Barcelona Comarques, José Antonio Garcia, que els va assegurar que el projecte de l’escola estava preparat, però el cert és que encara no tenen res en ferm sobre la taula. Antoni Soler explica que se sent enganyat i que l’excusa de la crisi econòmica no serveix en aquest cas, ja que es tracta d’un projecte que estava contemplat en els pressupostos del 2008.

Un altre fet que encén els ànims a Ordal és que tots els tècnics del Departament consideren que fer l’escola és urgent, però que tot i així el projecte porta 4 anys sense avançar. L’escola Montcau necessita treballs de millora, i te necessitats urgents per encabir els alumnes actuals, i fins ara pares i mestres han tingut paciència perquè esperaven que aquest any finalment comencessin les obres de la nova escola. Sembla però que no serà així.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: