Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fundació Comerç Ciutadà es reuneix a Sant Cugat Sesgarrigues

Les associacions de botiguers dels centres urbans de diverses ciutats de Catalunya, agrupades dins la Fundació Comerç Ciutadà, s’han reunit aquest matí a la Masia Torre del Gall de Sant Cugat Sesgarrigues per tractar temes relacionats amb la crisi econòmica.

Els representants de les associacions de Figueres, Vic, Badalona, Mataró, Sabadell, Terrassa, Granollers, Igualada, Vilanova i Vilafranca es reuneixen periòdicament per intercanviar experiències i decidir estratègies comunes davant dels principals problemes que els afecten. El president de la Fundació Comerç Ciutadà Jordi Rotllan explicava que les associacions de botiguers que representa tenen molt clar el model de comerç i el model de ciutat que defensen.
Ara, el repte principal dels botiguers als centres urbans a superar és la crisi econòmica. Una amenaça sobre la qual els botiguers demanen la intervenció dels polítics. Principalment perquè consideren que, en un moment en què baixa el consum, no té sentit construir més metres quadrats d’oferta comercial, i menys encara si es tracta d’un centre comercial gran.

Entre els inconvenients que apunta Rotllan hi ha la desertització dels centres, l’augment del trànsit rodat per a desplaçar-se als afores o un tipus de contractació d’empleats més precari.<br />A Vilafranca, la idea de construir un centre comercial al barri de La Girada és viva des de fa molt de temps. Des de l’Associació de Comerciants Centre Vila, el seu president Joan Solà comentava que encara no es disposa de prou informació en aquest sentit i que tot resta en mans de l’administració.

La trobada de les associacions de botiguers ha servit per posar en comú les principals preocupacions del sector i treballar de forma unitària per afrontar els reptes de futur.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: