Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es crea un comitè per seguir la llei de barris

Es constitueix el Comitè d’avaluació i seguiment del projecte d’intervenció integral a l’Espirall.

<br />Ahir es va constituir al Saló de Plens de l’Ajuntament de Vilafranca el Comitè d’avaluació i seguiment del projecte d’intervenció integral en el barri de l’Espirall. El Secretari de Planificació Territorial del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Oriol Nel·lo, va participar en aquesta primera reunió del Comitè d’avaluació i seguiment del projecte. L’acte també va comptar amb la presència de l’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, i la Delegada del Govern de la Generalitat, Carme San Miguel, entre altres representants de diferents departaments de la Generalitat implicats en el projecte.

A la reunió es van repassar les 32 actuacions incloses al projecte, en les quals s’invertiran més de 10 milions d’euros, així com la seva situació actual i perspectives. La creació d’aquest comitè, marcada per la normativa de la Llei de Barris, compta amb representants de la Generalitat, l’Ajuntament de Vilafranca i la vida associativa, comercial i educativa del barri de l’Espirall.

En aquest primer any de projecte, al barri de l’Espirall s’ha finalitzat la urbanització del camp municipal de futbol i el seu entorn, s’han construït diverses millores de l’accessibilitat als carrers i s’ha realitzat el procés de participació i iniciat la redacció del projecte d’urbanització de la plaça Pau Casals. També s’ha avançat en la millora de carrers comercials amb la nova il·luminació del carrer de l’Espirall i la gestió per a la contractació d’una empresa que es faci càrrec del pla de dinamització comercial del barri. <br /><br />Igualment, s’ha fet una prova pilot de soterrament de cables aeris al carrer de Guardiola. Altres actuacions han estat adreçades a l’assessorament i formació a dones, accions en el marc del Pla per la Convivència i suport a joves emprenedors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: