Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Auditori Municipal de Vilafranca es va inaugurar aquest cap de setmana

L’ambient que es respirava aquest dissabte a la nit en l’acte d’inauguració de l’Auditori Municipal era immillorable.

 Representants del món associatiu, cultural, polític i social de la vila no es van voler perdre l’oportunitat d’escoltar, per primera vegada el so d’aquest nou equipament i es pot dir que les expectatives no van defraudar perquè la sala gran ofereix realment molta qualitat.
A quarts de deu de la nit es va descobrir una placa per part de l’alcalde de Vilafranca i la regidora de cultura, acompanyats per la directora general de cooperació cultural i de Maria Rosa Juncosa.<br />A la placa s’hi pot llegir, "la ciutadania de Vilafranca i les institucions han fet possible aquest auditori municipal al servei de la cultura i de la ciutat".

Marcel Esteve, destacava en el seu discurs , que un equipament com aquest només té sentit si dona vida a l’activitat cultural de Vilafranca.

Per la seva part la directora general de cooperació cultural de la Generalitat, Anna Mª Falguera, va destacar la qualitat de l’equipament i va assenyalar la voluntat del govern català de fer arribar equipaments com aquests als municipis del país.

Abans dels parlaments inaugurals, Xavier Fabré, un dels dos arquitectes autors del projecte, va realitzar una visita guiada explicant les singularitats de l’equipament. Es tracta d’un auditori dissenyat sobre tot per acollir concerts i activitats musicals.

Xavier Fabré i Lluís Dilmé han aplicat a l’edifici l’experiència acumulada d’obres anteriors, com ara les rehabilitacions del teatre del Liceu o el teatre-auditori de Lleida.

De tota manera l’equipament també pot acollir altre tipus d’activitats, com ara fires, congressos o presentacions.<br />L’edifici que s’ha inaugurat suposa dos terços del projecte total, amb uns 1600 metres quadrats. Està concebut a un sol nivell, de manera que tant el públic com els materials necessaris per a fer els concerts es poden moure sense trobar escales.

La inauguració s’ha fet amb un concert de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, l’Agrupació Polifònica de Vilafranca, la Coral Infantil l’Espinguet i reconeguts solistes. Tan dissabte a la nit , com en una segona sessió aquest diumenge a la tarda. Sota la direcció del vilafranquí Pere Lluís Biosca, es va interpretar el Magnificat de Bach i la Cantata de Sant Nicolau de Britten.

El Magnificat de Bach és per la seva exuberància i sensibilitat una de les obres més conegudes i interpretades del compositor alemany. L’obra està escrita per a orquestra, cor i quatre solistes. La cantata del compositor britànic Benjamin Britten narra de manera gairebé èpica la història de Sant Nicolau, patró de la quitxalla. Per aquest motiu, a més del cor, l’orquestra i el tenor solista, també inclou un cor infantil a la partitura. Aquesta inauguració combinava a la perfecció la participació de formacions i solistes professionals amb entitats musicals com l’Agrupació Polifònica o l’Espinguet, i músics vilafranquins. A l’orgue es comptava amb Jonatan Carbó i al piano de cua, a quatre mans, actuaven les germanes Montse i Roser Rios.<br />Entre el públic no ha van faltar els ex-regidors d’ERC, Joan Rios i Ramon Xena, que van estar al darrera de l’inici del projecte del nou audioiri.

 

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: