Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els moviments socials a Colòmbia

La situació de la regió colombiana de Magdalena Medio centra una conferència organitzada per la Fornal.

<br />L’Associació Cultural La Fornal ha anat creant relació amb diferents organitzacions colombianes com l’Associació Camperola de la Vall del riu Cimitarra o l’Organització Femenina Popular. Representants d’aquestes organitzacions van participar dilluns al vespre en una conferència organitzada per La Fornal a l’Escorxador de Vilafranca per a acostar als assistents la situació dels drets humans a Colòmbia i, especialment, a la regió de Magdalena Medio.<br />Aquesta zona és rica en productes agraris però també en petroli i, per la seva situació geogràfica, important per la comunicació del país, la regió ha estat un dels focus del paramilitarisme i de la guerra bruta entre paramilitars i guerrillers.

Els problemes de Magdalena Medio estan resumits en una exposició que es pot veure al “hall” de l’Escorxador de Vilafranca i que conté també breus explicacions sobre diverses organitzacions socials colombianes.<br /><br />Una d’aquestes organitzacions és l’Organització Femenina Popular que lluita, a través de mobilitzacions socials i pacífiques, per a defensar els drets integrals de les dones i els drets humans en general. Doris Flores és una de les representants d’aquesta organització i explica que, a Colòmbia, s’han intentat fer callar les veus del poble.<br />Flores parla de 13.000 persones mortes en processos extrajudicials en tan sols 6 anys.<br />La conferència va servir, en general, per a tenir una visió àmplia dels conflictes que es viuen en aquest país llatinoamericà i per conèixer el treball de les organitzacions socials.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: