Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els amics de la Font del Cuscó valoren positivament la visita a 4 antic cellers de Sant Cugat Sesgarrigues, per mostrar com es treballava antigament

El dia 25 d’octubre es va dur a terme a Sant Cugat Sesgarrigues la visita a 4 antics cellers de cases particulars on a meitats del segle passat s’hi feia vi .

Una cinquantena de persones van visitar els cellers, on els seus propietaris van explicar com, no fa tants anys, abocaven el raïm que portaven de la vinya i a partir de les premses n’extreien el most, el qual després de la fermentació alcohòlica era convertit en vi.<br />Posteriorment es va fer un tast de vins novells de les varietats macabeu, xarel·lo, parellada i merlot rosat. Finalment, es va projectar el documental "Verema de veremes" amb la participació del seu director, Iago Otero. El documental reflexiona sobre la desaparició de la cultura pagesa de la forma més tradicional al nostre país. Moltes vegades sembla que només hi ha una via de progrés en els nostres temps, i que metodologies tradicionals són cosa del passat. Tot i això, altres maneres d’entendre la vida són opcions igual de vàlides i alternatives al "modus vivendi" actual al qual sembla que estem abocats.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: