Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El sindicat USTEC ofereix una xerrada a Vilafranca adreçada a pares i mares, per explicar la seva postura contrària a la nova llei de l’educació

La xerrada es va fer ahir a l’Escorxador, i anava a càrrec de la portaveu d’USTEC, Rosa Cañadell.

Ella mateixa explicava que la seva voluntat no és fer arribar el seu missatge només al sector dels mestres, sinó també als pares i mares. Explicar el que proposa la nova llei d’educació i el perquè hi estan en contra son els objectius d’aquestes xerrades.<br />De fet Cañadell recordava que ja quan es van sortir les bases de la llei, es van fer mobilitzacions en contra. El sindicat considera que era, i continua sent, una llei que no ajuda a la millora del nivell de l’ensenyament i que perjudica clarament a l’escola pública. En aquests moments la llei es troba al Parlament, i USTEC vol fer sentir novament la seva veu.<br />Cañadell explica que la llei no aporta més recursos a l’escola, ni mesures noves, ni tampoc possibilita que hi hagi menys alumnes per aula. De fet, per tant, cap de les mesures que els mestres demanen per poder millorar l’atenció a la diversitat de les aules.

Des de USTEC consideren però que la nova llei si consolida l’escola concertada, posant-la al mateix nivell que l’escola pública, però sense les mateixes obligacions.

Cañadell remarca que consideren que aquesta nova legislació en educació deteriora la xarxa pública. Insisteixen també en apuntar que es tracta d’una qüestió que no afecta només al sector de l’educació, sinó a la societat en general.

Un altra dels punts que critiquen des de USTEC de la llei te a veure amb l’organització dels centres, en que el director tindria més autoritat i poder. Consideren que és un pas enrera, i que els models més democràtics i de treball en equip i cooperant sempre han funcionament millor als centres educatius que no pas aquells en que una persona mana i els altres dirigeixen.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: