Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El penedesenc Fèlix Simon és el director de la Fundació Xirinacs

Promoguda l’any 1.987 per Lluís Maria Xirinacs i un grup d’amics amb el nom de Fundació Tercera Via, la Fundació ha patit una renovació aquest 2.008 i s’ha convertit en la Fundació Xirinacs. Al seu capdavant hi ha el penedesenc Fèlix Simon, que en els darrers anys ha estat un dels impulsors de la Plataforma per una Vegueria Pròpia.

<br />En una entrevista al magazín La Plaça, Simon ha explicat que, un any després de la mort de Xirinacs, la fundació inicia una tercera etapa amb l’objectiu de fer conèixer la vida i l’obra íntegres de Xirinacs.

El penedesenc Fèlix Simon, que dirigeix la nova Fundació Xirinacs, va conèixer l’exsenador Lluís Maria Xirinacs l’any 1983, en unes jornades que el CIEMEN organitzava a Cuixà, però es van començar a relacionar de forma ininterrompuda fa 25 anys. En aquella època, Xirinacs venia sovint a la finca El Bolet, a Guardiola de Font-rubí, i Simon li va demanar que escrivís a La Fura. Ara, Simon ha passat de patró de la Fundació a director.<br />La nova Fundació Xirinacs ha experimentat un canvi d’imatge, de nom i ha ampliat el patronat a 30 membres, de procedència diversa. Segons Simon, l’objectiu és obrir-se a tothom.

La Fundació està organitzada en diversos equips de treballs, integrats per voluntaris, que s’encarreguen del llegat i l’obra, investigació i desenvolupament del model filosòfic de Xirinacs i formació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: