Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

20 anys de la Regió Autònoma de l’Atlèntic Nord

Les periodistes nicaragüenques del projecte ONES expliquen a Vilafranca el què suposen 20 anys d’autonomia per a la Regió de l’Atlàntic Nord.<br />

<br />Aracelly Duarte i Margarita Antonio continuen a Vilafranca per copsar la realitat de la vila i de la comarca de l’Alt Penedès en general com a participants d’un intercanvi amb Ràdio i Televisió de Vilafranca. Aquesta setmana participaven a la conferència que l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas va organitzar sobre els  “20 anys d’autonomia de la Regió Autònoma de l’Atlàntic Nord de Nicaragua”.<br />Aracelly Duarte explicava, poc abans de la conferència, que el document que atorga l’autonomia a la regió s’ha de revisar però, tot i així, reconeix que ha suposat moltes millores per a la població.<br /><br />Duarte també es referia a la llei 4-45 de demarcació de les terres, una llei que abans d’aconseguir-se va causar molts problemes, inclosa la guerra que va viure el país als vuitanta. En aquest sentit, la periodista destacava el paper dels mitjans de comunicació per a fer arribar la informació a tothom.<br /><br />Des de l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas, Teresa Baqués apuntava que és interessant comptar amb la presència de les nicaragüenques a la comarca perquè ens permet conèixer més a fons la realitat d’aquesta zona i del municipi agermanat amb Vilafranca.<br /><br />La conferència tenia lloc el dimecres, vigília del 30 de novembre, que és el Dia de l’Autonomia de la Regió Autònoma de l’Atlàntic Nord. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Vilafranca va col·locar la bandera de la RAAN en un lloc preferent de la Casa de la Vila, al costat de la senyera. D’aquesta manera, es vol expressar la solidaritat amb l’autonomia de la costa Atlàntica Nord de Nicaragua i el compromís de Vilafranca amb les institucions i els ciutadans i les ciutadanes de Puerto Cabezas.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: