Divendres, 12 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sopar de comiat dels castellers xilens

Els castellers xilens marxen de Vilafranca impressionats per la festa major i amb la sensació que comença una nova etapa.<br />

<br />Ahir a la nit, els Castellers de Vilafranca i la delegació de xilens que han passat aquests dies a la vila per viure la festa major i les diades castelleres van fer un sopar de comiat al pati de Cal Figarot. Els trenta xilens de les colles castelleres de Lo Prado i Cerro Navia passen avui el seu darrer dia a Catalunya amb una visita a Sitges.<br />Els xilens van arribar dimarts passat a Vilafranca i han viscut una setmana repleta d’activitat, amb sortides a diverses ciutats catalanes i, sobretot, amb la seva participació directa com a membres dels Castellers de Vilafranca a tota la festa major. El cap de colla dels castellers xilens Marcos Lara comentava que tots estan molt impressionats per la intensitat de la festa major i que l’han pogut gaudir trobant-se acollits pels vilafranquins. Lara, que és un dels impulsors del projecte casteller a Xile, estava especialment emocionat pel fet de poder fer un castell a la Plaça més castellera.<br /><br />Per a Lara, ara s’obre una nova etapa. El cap de colla diu que ja ha acomplert molts dels somnis que tenia: el fet d’haver creat dues colles, que els Castellers de Vilafranca viatgessin a Xile i haver passat la festa major aquí. Per a ell, ara que ja tenen molts coneixements és moment d’avançar en el fet casteller des de les seves colles. <br /><br />Marcos Lara també destacava que els castells són una bona manera d’exportar la cultura catalana arreu del món i parlava de tots els valors positius que tindria una expansió dels castells arreu del planeta. De moment, l’experiència dels xilens és, tal com diu, immillorable i ells han entrat al fet casteller de ple.<br /><br />El sopar d’ahir a Cal Figarot va comptar amb la participació de prop d’una vuitantena de persones i la satisfacció per aquesta culminació de l’experiència regnava en l’ambient.<br />

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: