Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Rom cremat i havaneres, la nit de l’1

Les havaneres han tingut el seu espai una festa major més. De nou amb els quatre integrants del grup vilafranquí Xató i amb el grup Bergantí.

A dos quarts de dotze de la nit, el pati de l’Escola Estalella Graells es va omplir per assistir al concert d’havaneres de la festa major, enguany a càrrec de dos grups, el Bergantí i el Xató. Creat aviat farà vint-i-sis anys, el grup Bergantí ha estat en un munt d’actuacions i han participat a les cantades d’havaneres més populars del país com la de Calella de Palafrugell.

Els que repeteixen cantada són els vilafranquins de Xató, un grup que va sorgir la primavera del 2000. La veu solista és Magí Sol, a l’acordió i primera veu hi trobem Ivan Barrio, Jordi Gonzalez a la segona veu i direcció musical i finalment Ramon Sol, a la guitarra i veu baix. Tots quatre amb sobrada experiència en el món musical. Gaudeixen cantant i animant una festa major més. <br />El seu repertori abraça ben bé una vuitantena de temes entre havaneres, americanes, balades o sardanes. <br />Han enregistrat tres treballs en format cedé. L’últim aquest estiu, “Lluna, foc i rom”.

<br />Com és habitual, un cop acabada la cantada d’havanera es va repartir rom cremat entre tots els assistents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: