Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Festa de la Fil·loxera omplirà Sant Sadurní de groc i activitat dilluns, en el que s’ha convertit en un dels actes més típics de les Fires

Tot i que dilluns és el dia de la Festa de la Fil·loxera, diumenge a la nit ja hi haurà l’escampada de les fil·loxeretes. Els actes del dilluns s’inicien després de la missa de les 11 del matí, en que tindrà lloc la festa de la Fil·loxera infantil, amb tots els elements que l’acompanyen.

De fet aquesta festa de la Fil·loxera infantil és una de les activitats que ha anat creixent més en els darrers anys. Com comentava el president de l’Associació de la Festa de la Fil·loxera, Ton Amat, la festa de la nit es manté pràcticament igual, però la dels petits ha anat canviant. Enguany per exemple es presentaran les larves de la fil·loxera.
La festa gran de la Fil·loxera comença amb la plantada que es fa a quarts de 7 de la tarda al Raval. A les 10 de la nit s’inicia la festa per dirigir-se a plaça de l’Església. Amat comenta que es tracta d’una de les activitats amb més seguiment de la festa, i recomana a tothom qui no l’hagi vist que s’acosti dilluns a la nit a la capital del cava. Seguir la festa des de dins, envoltats dels elements de foc és una de les maneres més espectaculars de seguir les Fil·loxeres, tot i que també és molt recomanable no perdre’s el final.

L’Associació de la Festa de la Fil·loxera la conformen 750 socis, dels quals el dia de la festa a la nit prenen part activa més de 150. En la del matí per exemple també son més d’un centenar de persones les que la coordinen. Una activitat que també ha crescut molt en els darrers anys, i que per exemple en els tallers infantils de la fil·loxera han acollit 110 nens.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: