Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Regulador del Cava i el Centre Tecnològic de Vilanova posen en marxa un projecte pilot sobre el control de producció

Amb motiu de la campanya de verema 2008, el Consell Regulador del Cava ha posat en marxa un projecte pilot amb la col·laboració del Centre Tecnològic de Vilanova i la Geltrú de la Universitat Politècnica de Catalunya.

El Consell Regulador ha encarregat al Centre Tecnològic el desenvolupament i posada a prova d’un sistema que faciliti un seguiment més efectiu de les quotes de producció de raïm en bodegues que qualifiquen vi per a la denominació d’origen Cava.<br />El projecte es basa en un sistema de targes de radiofreqüència de proximitat. Les targes s’assignen a cada productor i l’identifiquen, contenint informació sobre la varietat de raïm i la quota de producció disponible. Una vegada exhaurida la quota de producció, les descàrregues posteriors no poden ser qualificades per a destinar a l’elaboració del vi base cava i l’excedent ha de ser destinat a altres usos. <br />El projecte pilot, posat en marxa el passat 16 de setembre, compta amb la coordinació del Consell Regulador, la col·laboració de 3 cellers, 2 ubicats al Penedès i 1 a la Conca de Barberà, així com d’un conjunt de productors seleccionats per aquestes bodegues. El desenvolupament dels elements tecnològics ha recaigut sobre el centre de desenvolupament SARTI, situat al Centre Tecnològic de Vilanova.<br />S’espera disposar dels resultats d’aquest projecte el proper mes d’octubre per a poder avaluar la viabilitat d’aquesta tecnologia en el disseny i la instal·lació d’un sistema definitiu a implementar en futures campanyes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: