El Cava and Penedès Wine Institute commemora el 25è aniversari acollint 70 antics alumnes
<br />El Cava and Penedès Wine Institute va néixer l’any 1984, com a iniciativa sectorial amb l’objectiu de donar a conèixer els vins del Penedès i el cava, i complementàriament potenciar la seva comercialització en els principals països importadors, especialment el Regne Unit.
Per celebrar l’origen d’aquesta activitat aquest divendres a la nit es va celebrar un sopar de gala a les instal.lacions de la Torre del Gall, a Sant Cugat Sesgarrigues.<br />L’acte va servir per reconèixer la tasca dels iniciadors d’aquesta activitat, tan des del punt de vista de les empreses i institucions del Penedès, com també de les entitats que des d’Anglaterra coordinen el contacte amb els diferents alumnes. Les empreses Torres i Freixenet han estat patrocinant l’activitat des del primer moment. Per part de Torres primer va ser Miquel Torres Carbó, després Miquel Agustí Torres, i aquest divendres era present Miquel Torres, júnior. Torres destaca de difusió dels vins i caves del Penedès que s’ha fet.Des dels seus inicis el Cava and Penedès Wine Institute ha comptat per a la selecció dels professionals convidats amb la col·laboració de la "The Wine and Spirit Trade Association", que és l’associació d’importadors de begudes alcohòliques del Regne Unit. Tot aquest moviment ha generat la creació a Anglaterra d’un col.lectiu anomenat "Viejos Amigos del Cava and Penedès Wine Institute. Entre els participants al sopar d’aquest divendres hi havia Philip Barnett, que va ser fins l’any passat, i durant un període de 10 anys el president del club de "Viejos amigos del Cava and Penedès Wine Institute". La finalitat del curs està basada en factors totalment didàctics i formatius del que representa el territori vitivinícola del Penedès dins del marc català. Aquest any a més de la visita a les empreses col.laboradores el programa d’actes ha contemplat també, i com a novetat, un show-room que es va celebrar dissabte a l’hotel Calípolis de Sitges. Es tracta d’una mostra dels productes de vuit petites empreses elaboradores del Penedès. Els participants al Cava and Penedès Wine Institute, són el que s’anomena prescriptors. És a dir professionals de la restauració, responsables de botigues especialitzades o periodistes i comercials de la Gran Bretanya. L’objectiu d’aquest show-room era que poguessin tastar els vins i caves davant dels seus elaboradors per poder parlar i valorar els productes, des de la perspectiva dels costums del consumidor britànic.