Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

"Viure la festa major": il·lustracions i literatura

L’il·lustrador Lluís Masachs i l’escriptor Xavier Hernández dibuixen una festa major de Vilafranca on la gent és la protagonista.

<br />Aquest divendres es presenta el llibre “Pic, repic i repicó: és Festa Major” i s’obre al públic l’exposició “Viure la festa”. L’acte tindrà lloc a dos quarts de vuit del vespre a l’Auditori de Caixa Penedès, al Fòrum Berger Balaguer. L’il·lustrador Lluís Masachs i l’escriptor Xavier Hernández han unit esforços per a crear aquesta proposta que uneix la literatura i la il·lustració entorn a la festa major de Vilafranca. El llibre és una iniciativa de l’editorial vilafranquina Andana i compta amb el patrocini de Caixa Penedès. “Pic, repic i repicó: és Festa Major” recull 26 relats diferents que es vehiculen a través dels diversos moments de la processó el dia de Sant Fèlix. L’autor del text, Xavier Hernández, ha buscat històries en què els protagonistes podrien ser qualsevol de les persones que miren la processó.

<br />Aquestes històries van acompanyades per les il·lustracions de Lluís Masachs. Els dibuixos també han buscat el protagonisme dels espectadors que, any rere any, no es perden ni un moviment de l’actuació dels balls, els castells, els falcons i la Moixiganga i del pas del sant abans d’entrar a la Basílica de Santa Maria.<br /><br />Tant l’il·lustrador com l’autor del text han destacat que, per a ells, era una gran responsabilitat encarregar-se d’aquest projecte. Però també afirmen que es tracta d’un treball molt gratificant. <br /><br />De “Pic, repic i repicó: és Festa Major” s’han editat 1.000 exemplars i el preu és de 20 euros.<br />El llibre es complementa amb una exposició de les il·lustracions de Masachs que es podrà visitar des d’aquest divendres i fins al proper 14 de setembre a l’Aula de Cultura de Caixa Penedès. L’exposició, titulada “Viure la festa”, recull les 27 il·lustracions del conte, també amb alguns quadres de gran format. <br /><br />

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: