Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Oferta musical del 29 al 30

Repassem a continuació que ha donat de si la nit del 29 al 30.

El ball de Festa Major ha anat a càrrec aquest any de l’orquestra Musicàlia, que actuava poc després de la mitjanit a l’escenari instal·lat just davant del Casal. Una orquestra que componen tots els membres de la mítica orquestra de Janio Martí i que va fer passar una molt bona estona amb les seves músiques. Força públic es va animar a ballar al ritme de les seves cançons. Les dues carpes col·locades a la Rambla Nostra Senyora es van omplir des de primeres hora de la nit. 

A primera hora de la matinada, i a la plaça Sant Joan, el cantautor Quim Vila es presentava a l’escenari acompanyat d’uns altres quants músics, formant un quintet de jazz. <br />Vila toca la guitarra i canta. La resta són un pianista, un contrabaixista, un saxofonista i un bateria. <br />Durant noranta minuts, Quim Vila oferia a parts iguals música i monòlegs. <br />El show era pensat perquè la gent l’escoltés ben assegudas i sense parar de riure i, alhora, podia descobrir in situ un nou estil musical…

En un altre emplaçament habitual per als concerts de festa major, la plaça Jaume I, hi va actuar Nour, que significa “llum”, en àrab, amb l’excantant de Cheb Balowski. Proposen nous sons i melodies on fusionen ritmes tradicionals magribins i orientals amb bases electròniques. L’altre conjunt a actuar en aquest punt ha estat Varda, un terme que significa una vella caravana amb què viatjaven els pobles nòmades de l’Europa central. És una formació del sud de França, de folk rock, que ha editat tres discos. <br />Es considera avui dia una de les bandes més importants de folk europeu amb la força del rock. 

I aquest era l’aspecte que presentava a la matinada la zona esportiva municipal, entre pavellons, el lloc triat un any més per celebrar-hi l’empalmada. <br />Al llarg de tota la matinada hi ha actuat Evil Minded, els valencians Obrint Pas, Plouen Catximbes i la Niña del Ex-surfista…

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: