Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots buscaran el castell de vuit a Gràcia

Els Xicots repeteixen actuació amb tres castells de set a Millars i volen fer el seu primer castell de vuit de la temporada a Gràcia.

A Millars, a la Catalunya Nord, els Xicots han repetit la mateixa actuació de la setmana anterior a La Llacuna, assolint tres castells de set pisos: un 3 de 7, un 4 de 7 amb l’agulla i un 4 de 7, acompanyat d’un vano de 5. Els Xicots s’hi han desplaçat durant tot el cap de setmana i, a més de fer castells a la diada del dissabte a la tarda, van poder viure i conèixer la festa anual que celebra aquesta població.

<br />Els Xicots van obrir plaça amb el 3 de 7, molt parat i segur. En segona ronda descarregaven un 4 de 7 amb l’agulla amb nombrosos canvis al tronc i molts debutants a la pinya. L’assolien sense massa entrebanc i amb un pilar que es va mostrar segur en tot moment malgrat el canvi de segon, no massa habitual en els pilars de la colla vermella. En tercera ronda, feien un 4 de 7 que els va quedar mal amidat de segons però que dels pisos superiors es va treballar molt bé i va ser descarregat de forma solvent. Finalment, el vano al pilar de 5 posava la cirereta a una tranquil·la actuació de castells de 7, tot esperant les tres importants diades de la setmana vinent: Castelldefels, Gelida i vila de Gràcia, a Barcelona.<br />Els Xicots estaven acompanyats a plaça pels Castellers del Riberal i els Tirallongues de Manresa.

Les diades de la setmana vinent, principalment la diumenge 17 d’agost a la Festa Major de Gràcia, és clau per a uns Xicots que, fins ara, s’han mostrat indecisos en els castells de vuit pisos.

Per això, la colla ha plantejat la diada com un punt d’inflexió que permeti assolir el primer castell de 8 de la temporada, recuperar la torre de 7 que no porten a plaça des del passat 1 de juny a Vic i encarar la Festa Major de la millor forma possible i amb la moral ben alta. L’assaig general d’aquesta setmana serà únic i tindrà lloc demà a les 10 de la nit.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: