Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Berdoy ha presidit el seu primer ofici del 30

Després de la repicada general de campanes a les set del matí d’aquest per anunciar la festivitat de Sant Fèlix, s’ha obert al públic la cripta de la Basílica de Santa Maria i s’ha fet l’exposició de les relíquies de Sant Fèlix.

<br />A les vuit ha començat la missa que ha comptat amb la presència de molts fidels a la cripta de la Basílica.<br />Poc després de les 10 del matí, un cop els administradors s’havien col·locat al banc del capdavant, ha començat ja l’ofici solemne a Sant Fèlix. L’ha presidit per primera vegada Jaume Berdoy des que fa gairebé un any és el rector de Santa Maria. Aquesta cerimònia eucarística ha estat per primera vegada retransmesa per Vilafranca Televisió. <br />Segons reconeixia una estona després, el seu era un sentiment d’una certa emoció davant l’estrena amb motiu de la diada del patró vilafranquí. Berdoy agraïa la tasca feta per Vilafranca Televisió per apropar l’ofici a totes les llars. Ha estat un dels altres convidats al balcó de l’Ajuntament per no perdre’s detall de la diada castellera. Uns darrere els altres: balls, falcons i castellers han anat entrant pel passadís central de la basílica i han acabat donant pas al ball de les pandaretes, que aquests dies celebren quatre dècades d’història. Les components del ball han fet l’ofrena a Sant Fèlix, i després han actuat davant de tots els feligresos. Un cop tothom ha sortit de la basílica, ha tingut lloc l’aixecada de pilars de les colles castelleres de la diada de Sant Fèlix en el 45è aniversari del Monument als Castellers de la Plaça Jaume I. Però aquest any no hi ha hagut temps per a un ball conjunt davant la basílica, per agilitzar l’entrada a la plaça de la Vila i anar a l’hora prevista.
 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: