Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Equip de govern prioritza la ciutat construïda i l’habitatge assequible en la seva proposta d’agenda urbanística del POUM

L’alcalde de Vilafranca Marcel Esteve i el regidor d’Urbanisme Francisco Romero han presentat la proposta d’agenda urbanística del POUM que fa  l’equip de govern.

L’alcalde ha recordat que la tardor de l’any passat el ple municipal va aprovar la suspensió per un any de la tramitació de llicències urbanístiques respecte a un conjunt de sòls urbanitzables. <br />Tenint en compte que la suspensió de llicències finalitza el 6 de novembre l’agenda ha d’establir les prioritats i les previsions temporals d’execució del planejament urbanístic a Vilafranca per als propers anys. <br />El regidor d’Urbanisme Francisco Romero ha recordat actualment el Pla d’Urbanisme no prioritza cap sector concret, de manera que, si la iniciativa privada hi estigués disposada, es podrien desenvolupar tots de cop. <br />S’ha presentat  aquesta proposta que planteja desenvolupar els polígons dins la ciutat construïda.
L’equip de govern també vol donar sortida a la demanda d’habitatge protegit. Romero ha recordat que el Pla parcial de les Bassetes  ja quedava exclòs de l’agenda, per facilitar aquesta oferta. Les Bassetes disposarà d’un 50% del sostre edificable dedicat a l’habitatge protegit i és una peça bàsica per poder elaborar un nou Pla d’Habitatge municipal per als propers anys.<br />Tenint en compte que qualsevol proposta d’agenda urbanística ha de garantir els drets adquirits per la propietat que els ha donat el Pla d’Urbanisme, l’agenda durant la seva vigència ha de donar sortida a la tramitació de tots els Sòls Urbans Delimitats.

En aquest sentit, el sòl del sector de la carretera de Moja no s’urbanitzarà fins a l’acabament de les obres d’urbanització del PAU de l’avinguda del Foix. El sòl de la Pelegrina no s’urbanitzarà fins a l’acabament de les obres d’urbanització del Polígon de Les Bassetes. No obstant, en aquests dos casos, a títol de garantia jurídica s’admet l’inici d’obres, si es disposa dels instruments de planejament aprovats, a partir del mes de setembre de 2010.<br />Pel que fa  a la zona de Mas Rabassa la tramitació està condicionada a l’aprovació definitiva del planejament urbanístic de la zona del carrer del Comerç. Tanmateix, aquesta tramitació podrà començar en qualsevol cas quan hauran transcorregut tres anys de vigència d’aquesta Agenda actualitzada.<br />El govern vol portar la proposta d’agenda urbanística al ple municipal del  mes de setembre. Marcel Esteve i Francisco Romero han explicat que els diferents grups municipals disposen de la proposta del govern municipal des de fa més de dos mesos i alguns grups ja s’han pronunciat i d’altres encara no. En aquest sentit, des del govern es reclama a CiU que expliqui la seva proposta d’agenda urbanística o que es pronunciï sobre la que té sobre la taula des de fa més de dos mesos sobretot tenint en compte que la nova agenda tindrà una vigència de sis anys, més enllà del mandat actual, i que s’hauria d’aprovar amb un consens ampli.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: