Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Evitar tenir aigua estancada per controlar el mosquit tigre

El mosquit tigre és present a la comarca i les seves picades han de ser tractades com qualsevol altra. Per tal d’eradicar la presència del mosquit tigre cal evitar que hi hagi aigua estancada.<br />

Darrerament s’està sentint a parlar molt sobre el mosquit tigre i, de fet, a l’Hospital Comarcal s’han rebut alguns casos de persones amb inflamacions a causa de les seves picades. Aquest mosquit asiàtic va arribar a la comarca el 2004 i, ara, la seva presència és força habitual. Les seves característiques físiques el diferencien d’altres tipus d’insectes.

Per tal d’eradicar la presència del mosquit tigre cal evitar que hi hagi aigua estancada. El motiu és que les femelles busquen entre mig i dos centímetres d’aigua per pondre i criar així les larves. Per això cal prendre mesures.

Les picades del mosquit tigre solen ser diürnes, excepte quan els insectes ja es troben a l’interior de les cases. Normalment és produeixen moltes picades de cop i el mosquit no brunzeix com els normals, per tant és més difícil de detectar. <br /><br />Les picades són més agressives perquè no hi estem acostumats però s’han de tractar com qualsevol altra picada.<br /><br />Cal tenir en compte que les picades del mosquit tigre provoquen diferents reaccions segons la persona, com passa també amb altres insectes. D’altra banda, a alguns països poden encomanar malalties com la febre groga o el dengue, però no és el cas d’Europa ja que aquest tipus de malalties estan eradicades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: