Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

30 minuts de l’estada dels Xicots al Marroc, a VTV

Vilafranca Televisió (VTV) emet aquest divendres un reportatge de 30 minuts de l’estada dels Xicots al Marroc.

De dimecres a diumenge de la setmana passada, els de la camisa vermella van ser a tres ciutats marroquines per exportar-hi el fet casteller: Tànger, Assilah i Xaouen. <br />Era la primera vegada que al continent africà una colla hi plantava castells. <br />Al reportatge que emet aquest divendres Vilafranca Televisió, de trenta minuts de durada, s’analitzen els quatre dies d’estada. S’hi veuen les actuacions fetes a Tànger dissabte a al tarda on van descarregar el quatre de set, el tres de set i la torre de sis. Però també s’hi poden veure el prop de centenar de membres dels Xicots participant en els tallers amb joves. També es veuran imatges de les recepcions oficials i de la participació en el viatge de l’associació vilafranquina la Llum del Nord. <br />En el decurs del reportatge s’insereixen entrevistes amb els membres de la colla valorant l’experiència de conèixer la realitat social i cultural d’un país i una cultura, allunyats, a pesar que un nombrós grup de persones originàries d’aquest territori conviuen amb nosaltres a Vilafranca. <br />Els protagonistes del viatge es donen per satisfets, alhora, d’haver contribuït a divulgar el fet casteller com a pràctica cultural de tradició catalana, que comporta integració. <br />El reportatge el segella un equip de Vilafranca Televisió, que va desplaçar-se amb la delegació dels Xicots durant els quatre dies, i que és fruit d’un material de filmacions de vora cinc hores. <br />La primera emissió serà a dos quarts de quatre de la tarda. La propera, a dos quarts de dotze de la nit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: