Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UVIPE es marca com a objectiu principal potenciar la D.O. Penedès i l’enoturisme

Potenciar el Penedès com un dels principals destins de turisme enològic és una de les principals línies de treball aprovada per la Unió Vinícola del Penedès en la seva darrera assemblea ordinària, celebrada recentment en el Wine Resort de Can Bonastre a Masquefa.

<br />El president d’UVIPE, Miquel A. Torres, va explicar als empresaris assistents que l’esforç de tots plegats pot convertir la D.O Penedès en  la illa verda que doni entrada a Barcelona. Torres creu que “ tenim un gran futur si som capaços de conservar la bellesa natural de les  vinyes, les  masies i l’encant tradicional  per atraure turistes i visitants que, a part de descobrir els nostres vins, també descobreixin les excel·lències de la nostra gastronomia”. <br />Els empresaris penedesencs també fan una forta aposta per l’elaboració de vins blancs amb xarel.lo. Aquesta nova estratègia, en la qual la D.O Penedès ja està treballant, està basada en la creació d’excel·lents vins blancs amb la tipicitat del xarel.lo com a nova icona de la D.O Penedès i compatibles amb la resta de vins blancs que s’elaboren actualment. <br />Quant a la D.O. Penedès, els empresaris qualifiquen de “molt positiu” el paper del nou president i afirmen que “ara el que toca és anar units i treballar conjuntament pel bon futur de la D.O Penedès implicant-se i amb responsabilitats”.<br />D’altra banda, malgrat la competència dels vins blancs espanyols, el comportament dels vins elaborats per les empreses penedesenques manté un equilibri, tot i un descens del  1’78%  sobre els 90 milions d’ampolles comercialitzades durant l’any passat. Les exportacions han augmentat més del 7%, fet que no ha passat al mercat interior, on les vendes han baixat un 9%.

<br />UVIPE també ha aprovat la creació d’un pla unificat de senyalització cap als cellers i caves des de les diferents carreteres de la comarca i estudiar i proposar solucions unificadores per a les targetes d’entrada de raïm, de manera que en el moment de l’entrada, el celler pugui conèixer la disponibilitat de saldo de l’explotació, per tal de ser admès dins dels paràmetres de cada una de les Denominacions d’Origen a les quals està inscrita la tarja.

<br /> 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: