Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una cinquantena de nens i nenes han pres part de les activitats "Fer dissabtes al Museu"

Ahir al matí, es va tancar la programació de “Fer dissabtes al Museu”. VINSEUM va oferir una activitat conduïda pel mestre, músic i animador de Terrassa Miqui Giménez. L’objectiu d’aquesta darrera proposta era construir instruments musicals a partir de plaques de cava, canyes i altres materials que es poden trobar a la vinya, donant-los una [...]

Ahir al matí, es va tancar la programació de “Fer dissabtes al Museu”. VINSEUM va oferir una activitat conduïda pel mestre, músic i animador de Terrassa Miqui Giménez.

L’objectiu d’aquesta darrera proposta era construir instruments musicals a partir de plaques de cava, canyes i altres materials que es poden trobar a la vinya, donant-los una nova utilitat. Amb l’ajuda dels adults que acompanyen els infants van fer nunuts, espantaguatlles o xiulets. Instruments musicals que ell mateix qualifica de “joguinetes sonores”, que després es podran continuar utilitzant a casa. El Vinseum li havia encarregat fer amb materials reciclats instruments que tenien a veure amb la cultura del vi. I relacionat amb la cultura del vi i del cava es van reutilitzar plaques de cava també per elaborar un instrument. D’aquesta manera, els participants al taller primer gaudien de l’art de crear i ja després, un cop construïts els instruments, en van gaudir tot acompanyant en Miqui Giménez a la guitarra i aprenent algunes cançons de vi i taverna. Grans i petits van cantar plegats cançons com El bon vi, La Comara, o Els esclops d’en Pau. Aquest darrer “Fer dissabte al Museu” s’adreçava a infants de 6 a 12 anys. I amb aquests, han passat durant el curs en aquestes activitats una cinquantena de nens. Per tot plegat, des del Vinseum ja pensen en repetir-ho a partir de l’octubre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: