Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní engega OKUPA’T, un projecte que utilitza la figura de l’aprenent

Amb 9 alumnes i amb caràcter experimental ha començat el projecte OKUPA’T, una iniciativa del Departament d’Educació de l’Ajuntament fruit d’una petició formulada pels dos instituts públics, l’Escola Intermunicipal i l’IES Jacint Verdaguer, i que compta amb la col·laboració de diverses empreses i establiments comercials de Sant Sadurní.

<br />L’objectiu és donar una resposta adient a un grup d’alumnes del segon cicle d’ ESO que presenten dificultats per aprendre en l’entorn acadèmic, a la vegada que es recupera i potencia la figura de l’aprenent. <br />Els alumnes complementen les classes als centres escolars amb 8 hores setmanal de pràctiques a empreses. Cada empresa acull un alumne i el tutoritza amb la finalitat que pugui conèixer els trets essencials de la feina i es familiaritzi amb l’entorn laboral. El projecte pretén que els alumnes obtinguin el títol de graduat en educació secundària obligatòria, a la vegada que potenciar valors com la responsabilitat, el compromís i l’esforç o millorar l’autonomia personal.<br />Aquest curs, el projecte OKUPA’T es limitarà a les dues darreres setmanes de maig i les dues primeres de juny i a partir del curs vinent, les pràctiques dels alumnes es faran de forma rotativa, canviant cada trimestre d’activitat laboral. A més el projecte s’obrirà als centres privats de secundària del municipi, El Carme i Sant Josep. 

&nbsp;

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: