Diumenge, 14 de setembre de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca desenvoluparà el Programa Municipal de Nutrició

L’Ajuntament de Vilafranca subscriu un conveni amb l’Escola de Nutrició Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull per desenvolupar el Programa Municipal de Nutrició. <br />

<br />Durant l’any 2007, l’Ajuntament de Vilafranca amb la col·laboració de l’Escola de Nutrició “Blanquerna”, de la Universitat Ramon Llull, va fer l’Estudi de Prevalença de l’Obesitat en menors de 6 a 16 anys, com a pas previ per dissenyar un Programa Municipal de Nutrició, Alimentació Saludable i Activitat Física a Vilafranca. A partir d’aquest treball conjunt, i de les primeres conclusions de l’estudi, es va crear la Taula Tècnica de Nutrició en la que participen tots els serveis municipals implicats, a més de l’Àrea Bàsica de Salut. La taula treballa a nivell transversal les necessitats de la població, principalment infantil i juvenil, relacionades amb l’alimentació, la nutrició i l’activitat física. La voluntat de l’Ajuntament és desenvolupar el Programa Municipal de Nutrició i, per això, ha demanat el suport tècnic i científic de l’Escola Universitària d’Infermeria, Fisioteràpia i Nutrició “Blanquerna”. La regidora de Salut i Consum Teresa Terrades ha comentat que, sobre la base científica de l’estudi, s’oferiran a partir de la tardor tallers i xerrades adreçats tots els sectors que intervenen en el camp de l’alimentació com pares i mares, escoles o menjadors escolars, per tal d’incidir en els punts febles que s’hagin detectat. Terrades també ha afirmat que més endavant també es vol incidir en els hàbits d’alimentació d’altres col·lectius.<br /><br />Per la seva banda, M. Josep Rosselló ha explicat més a fons els resultats dels estudis realitzats recentment entorn a l’alimentació. Ha comentat que al Penedès no es menja malament però que hi ha una tendència generalitzada a abandonar els hàbits tradicionals i a consumir menys producte fresc: especialment fruita, verdura i peix. Rosselló insistia en què cal organitzar-se per menjar bé, tal com es feia anys enrere. Rosselló ha afirmat que l’alimentació és la base de la salut i cal fer una tasca de prevenció per evitar mals hàbits alimentaris. Segons la directora de l’Escola de Nutrició, al Penedès hi ha una tradició culinària que s’ha de revaloritzar i evitar que es deteriori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: