Dimecres, 1 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP dóna per finalitzat el projecte del PSC amb Esteve al capdavant

La CUP dóna per acabat el projecte del PSC encapçalat per Marcel Esteve perquè creuen impossible tirar endavant propostes d’esquerres. La Candidatura d’Unitat Popular sospita també que la paràlisi actual del govern pot tenir a veure amb un futur pacte entre PSC i Convergència i Unió.

<br />La CUP va fer ahir una roda de premsa al seu local per fer una valoració del primer any de mandat a l’ajuntament de Vilafranca. El resultats electorals de maig del 2007 feien preveure, segons els membres de la CUP, que el PSC reflexionaria i adoptaria una actitud més oberta, transparent i dialogant. Un any després, afirmen que el PSC segueix promocionant el que anomenen polítiques del ciment per sobre dels principis de justícia social i denuncien la manca de transparència de l’equip de govern. El regidor Xavier Navarro explicava que aquest any ha generat una clara falta de confiança en el govern i afirmava que la CUP dóna per acabat el projecte del PSC encapçalat per Marcel Esteve. Per això, l’assemblea que tenia prevista la CUP pel proper 14 de juny versarà sobre una proposta de debat que ha de permetre una ronda de converses amb tots els grups polítics per superar l’escenari de descrèdit actual.

<br />Des de la CUP han posat de manifest els temes que han defensat durant aquest primer any de mandat i sobre els quals no han obtingut resposta. <br />Parlen de la seva proposta de creació d’un Patronat de Cultura, de les idees llençades sobre ordenances municipals i impostos o de la intenció de potenciar els serveis socials a la vila. I es veuen incapaços d’assolir cap de les seves propostes amb l’equip de govern actual. Els membres de la Candidatura d’Unitat Popular també comentaven que Vilafranca s’enfronta a projectes d’envergadura que semblen paralitzats, com l’agenda urbanística. Aquesta paràlisi els fa sospitar que dins de l’ajuntament s’esperen esdeveniments importants. Navarro apuntava la possibilitat de que s’estigués forjant un pacte entre PSC i Convergència i Unió.<br /><br />Des de la CUP afirmen que estan completament oberts al diàleg però que el seu objectiu, tirar endavant propostes d’esquerra a Vilafranca, és molt clar i no hi renunciaran en cap cas.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: