Dimarts, 17 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gaudir del què mengem i menjar variat

Aquest dissabte 17 de maig era el dia internacional de la malaltia celíaca. La delegació penedesenca de l’associació de Celíacs va organitzar a Vilafranca un acte per celebrar-ho. Es tractava d’una conferència sobre l’alimentació al segle XXI.<br />

<br />La delegació del Penedès de l’Associació Celíacs de Catalunya, organitzava aquest dissabte una xerrada que va oferir la biòloga i especialista en nutrició Assun Savall sobre  “L’alimentació als inicis del segle XXI”. La conferència tenia lloc a la Sala d’Actes de l’Escorxador de Vilafranca i estava adreçada a tothom. No només es va parlar de les persones celíaques, que no poden ingerir productes amb gluten, sinó que es van tractar moltes altres qüestions sobre l’alimentació que portem en ple segle XXI. Assun Savall va comentar que estem en una època de contradiccions ja que tenim molta informació sobre els aliments i una àmplia varietat de productes, però en molts casos l’excés afecta la nostra salut. La biòloga plantejava com a exemple el cas de la llet. Els consumidors es troben que al supermercat hi ha molts tipus de llet, enriquits amb diferents elements. Savall comentava que la llet normal té tot el calci que necessitem i, per tant, en la majoria de casos, no cal buscar valors afegits. Savall va donar algunes recomanacions per a dur una dieta saludable i va començar parlant de què hem de gaudir del que mengem.<br /><br />La conferència d’Assun Savall es va cloure amb una degustació de productes sense gluten a la mateixa sala d’actes de l’Escorxador.<br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: